BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, May 2, 2016

misunderstood

so today is hari gawai, its a public holiday! Have a good day everyone! ok so today i just staying at home, masak main dgn baby watching tv and just chilling. seronok laaaa kan hahaha ;p


tadi kat dapur tgh main dgn zayyan while mama and makyun pergi kedai beli lauk la kan nak masak fr lunch. papa watching tv at living room. so suddenly papa panggil aku 'FARRAAAAA' and aku pun pergi la kan mesti nak mintak tlg buat anything ni o.o tetiba papa tanya 'kakak ada buat pape ke sampai mummy terasa ni?' aku pun pelikkkkk :O haaa? buat apa paaaaa? hahaha sumpah risau sangat.

and then rupanya dorg semua salah faham. actually dorg semua tak buat salah anything pun. cuma aku je tak cakap straight forward kan siapa yg aku maksudkan tu and all. so now honestly, i really dnt have any problem w my big family and also my small family. swear i tell u. i just very annoyed w the ppl around me which is live in here, in seremban. yg nak harapkan orang je then tak boleh buat sendiri.


 p/s : im sorry, i've been so allergic w that kind of ppl.






honesty

everyone loves when someone talking honestly but sometimes they're afraid to be honest to each other and in whatever they doin. but trust me, once u're talkin honest, inshaAllah allah berkat and permudahkan semuanya. im telling this, bcz ada satu kes ni. a relationship between boy and girl la. they've been together for 1 yr and half camtu, not bad lama dia. bila dah lama lama camtu, suddenly relationship dorg like goyang sikit ada problem la.


kira macam long distance punya problem la ni en hehehe, ok ok so bila long distance, macam macam la jadi. i mean the girl ni dah biasa rapat w her boyfriend then once dah jauh, dia hilang kepercayaan tu. even the boy ni tak buat apa pun actually, just perempuan ni je yg risau gila nak mati and wanted someone to convince that her boy tu mmg sayang kat dia sorang je and no one else. so the boy's friend ni dah convince to her, 'mmg yr boyfriend takda perempuan lain dia sayang u sorg dnt worry' but still the girl risau.


then the girl ni pun tanya la her boyfriend and bila jumpa mesti tanya benda yg sama until the guy to like very bengang hahaha dia pun tertengking la kat girlfriend dia. girlfriend dia ni pulak jenis very soft, tak boleh kena marah camtu skali. so gaduh gaduh, the girl pun jumpa and ngadu the problems kat kawan boyfriend dia until subuh, a guy la. so laki ni taktau la jenis apa, macam macam jenis ada kot. dah tau perempuan tu girlfriend kawan baik kau, boleh pulak eh take advantage on her. peluk and all, yes mmg time camtu perempuan needs someone to calm her. but still u have to remind yrself to stay behave, she already have someone, and its yr own bestfriend. fikir la hohoho ;pp

pastu bila the girl ni dah okkk sikit, dia rasa bersalah dgn boyfriend dia. sbb tak angkat calls fr one day semata mata cari that guy untuk ngadu everything. and then, dia pun jumpa and mintak maaf kat boyfriend dia. then when the boy asking her where she has been? sampai tak jawab call and all. the girl pun cerita everything totally honest, what had happened and all la kan. mesti la dia takut the guy cannot accept the fact kan? but still i salute her, cz of her honesty, dia still nak bgtau yg jujur even she knows her fault by doing that behind his back.

and until now, i observed, they are still in the relationship alhamdulillah they look very happy. that is what we call the love. where they can accept the flaws of each other, stay loyal no matter whats happening, and together betulkan mana yg salah. tu baru namanya matang tau, matang kkkk hehehe. im happy fr u two lovebirds!



p/s : try to be honest in everything what u do. try try try dnt be afraid guys

everything happens fr a reason *shooo cliche i know thatt xD

hi guys, how are u? thanks fr reading my blogger. really appreciate.

okkk so nak tanya ni, korg buat something mesti bersebab kan? same goes to me, i have few reasons why im doing it and bla bla bla.

firstly, pernah tak rasa nak left frm whatsapp group yg kau rasa kau tak penting pun ada dlm tu? and rasa cam kau borak apa do, sampai aku rasa cam buat semak je kan simpan dalam list tu. aku pun ada rasa camtu, sbb rasanya macam takda benda penting sangat pun yg nak diborak dlm tu. so better left je kan?


pastu one day tu, aku ada bukak group whatsapp ni yg melibatkan my small family jugak la. cara dorg whatsapp like very unrepected. maybe sbb dah terlalu rapat sgt sampai gurau tak tentu pasal and respect pun hilang tah kemana. sumpah aku tak suka, ok u can say that kita semua dah lama kenal so chill la. come on, we're human ada hati perasaan and akal. boleh fikir kot. kau still tak boleh main belasah nak cakap apa pun, macam mana kalau org tu sakit hati dgn kau? ala kau mesti tak heran punya kan? -.- and i still remember what my tutor had told me 3 yrs ago, 'u must do something to earn respect'. so i have thinking that i want my family and i stay away frm them. jgn murah sangat, cz bila kita dah bg bg bg bg bg tgk la skrg, sumpah rasa tak dihargai sgt. cam bongok pun ada, so here bukan aku nak cari musuh tapi better tak payah rapat sgt. buat biasa sudah, nasib baik kau semua bukan family aku. and i respect all of u as my father's friends je, tau? so if kau rasa ada benda penting yg nak discuss dgn papa, just call him and tak payah libatkan kitaorg okkk?


p/s : dgn orang camtu, kita tak boleh bg muka sangat. nanti menggelibak jadi nya hohoho sorry ;p

people people people

how to start ehhhh o.o hurm ok ok, manusia ni tak sama serupa and sebijik pun semuanya. i admit it, mmg tak sama. tapi kan macam mana kalau keturunan eh? still sama or lain lain? thats the question. sebab apa tau, mmg la takda yg perfect meaning that even dia berketurunan yg macam tu, it doesnt mean yg dia semua sama kan? betul tak?/ mesti ada yg lain sikiiiit kan? sikit jela.

i dnt know how to start meh, ok ok. setiap family mesti ada yg tak gang kan? i mean tak rapat. tapi u just cannot simply talk bad abt them to others. yes la mmg la kau tau sbb kau family dia and know veryvery well dari org lain. sorry to say la, kalau kau nak tau kan? benda yg kau cakap tu like reflect back to yrself. sbb tu org cakap 'look at yrself first' pastu if kau betul betul rasa kau better and baik sangatsangat baru boleh cakap tau? tak baik nak burukkan org ni even betul apa yg kau cakap. but still rasa malu la sbb tak jauh beza pun dgn diri sendiri. so think first before talk something yg tak baik.



p/s : kau rasa dia salah, boleh cakap tapi jgn melebih sgt takut jadi 'fitnah'



Thursday, April 28, 2016

:):):):):):):):)

ok firstly i wanna say alhamdulillah, my life is getting better day by day :') thanks Allah, im so happy. thank u so much to those who concern abt me. thank u so much xoxo i really appreciate that u could understand how im feeling. tak semua org boleh faham, seriously. im so touched! i just need yr supportive words, its more than enough. so now, im standing fr who i am and not fr anyone else. rasa disayangi sgt bila org care pasal kita hohoho xD


and now taktau la bila nak balik rumah hahaha, why you've changed drastically farra? takkan sampai tak igt jalan balik rumah kot??? hahaha no lah gurau je, gila apa tak nak balik rumah? rumah KOT hahaha. so everyone wll be going back home tomorrow while i have koko on saturday, so kena postponed la balik seremban hari sabtu after class koko -.- but sumpah i never felt thi feeling yg tak kisah pulak balik rumah lambat sikit dari dorg, before this mmg aku la yg number one bab balik rumah ni hahaha ;p people change babe, u should know that


so today as usual after class chill jap dalam bilik, after that hujan lebat gila alhamdulillah. around 530 ngam ngam nak gi gym hujan stop pulak kan, rezeki nak pergi gym la tu hihihi so to conclude, everything went well today :D




p/s : alhamdulillah alhamdulillah, thank u beautiful ppl fr yr support. i love u <3 br="">

the fact is ;

so since im studying in shah alam, second sem ni baru la aku banyak dgr yg lecturers semua study kat overseas dulu. cz they say dulu senang nak pergi overseas, malaysia jumpa minyak je terus hantar anak melayu pergi study overseas. how lucky u are lecturers! jealous pun ada, sbb skrg mostly yg pergi overseas pun pakai duit sendiri. i want scholarship tp belum ada rezeki lg ;(


so, dr hamidah ckp kita ni kira untung sbb frm generation to generation hidup kita makin maju. makin maju tu semua sbb education. and dia suruh kita tgk negara jiran like indonesia, africa, and apa lg la kan. negara dorg still ada yg susah. it means like dari monyang sampai ke cicit sama je taraf hidup dia. tu sbb dorg tak pentingkan education or maksud lain kerajaan dorg tak support sgt untuk org yg susah ni. malaysia ni dari dulu lg dia terus hantar semua pergi study overseas tak kisah spm dia gred yg ketiga meaning like only 1A pun lps. so the result is now la, ramai yg pandai pandai. tapi ekonomi je still taktau nak cakap camne hohoho


patut la papa mama tak bg aku and adik abang kerja. sometimes aku rasa down, give up rasa nak quit then kerja cz of money lg penting. tapi i salute papa mama, dorg langsung tak bagi. alhamdulillah, now i know education is very important. so if u have another passion like dancing, playing football ke apa ke kan. pls pls pls, masa muda ni go for further studies, cz trust me if one day u're not in a good condition, u wouldnt be the same anymore. kau jgn igt kau akan hebat sampai mati, pls wake up! mmg tak lah, hidup ni ada naik turun. so jgn berlagak hebat sgt. i dnt care if u're really great, but still pls pandang bawah be grateful to Him.


p/s : think wisely. education is very important, tak bermaksud kau tak boleh buat benda yg kau minat. still can whattttt

Define frustrated anyone?

anyway, can i just talk abt someone? okkk lets start, i have this one friend. she's so in love w one guy and yes they used to be together. i dnt know how much his love towards the girl until he kept on promising everything very seriously.

but the sure thing is, the girl had been soooo in love w the guy. and wanted to make him as her last one.


suddenly, after few months, everything has changed where the boy always busy and dnt have time fr his girl. and normally, perempuan lah kan? suka overthinking, even aku rasa aku ni tak pun macam perempuan lain yg overthinking. no, sama je actually. ok so, the girl try to text him and asking where u have been? what are u up to?  busy? and bla bla bla la kan, then the boy ni pulak pandai betul nak jaga hati. dnt worry im here just got something to do, i love u and all la kan. sweet talker sangat wey hahaha ;ppp


and then, kalau aku jadi perempuan tu, i have that strong instinct yg ckp nooo maybe there's something wrong w him, before this busy je tapi still have time to spend w. atleast la one text. okkk sambung, so perempuan ni cam bongok je tunggu tunggu.

last, dia taktahan and tegur la 'can u tell me whats really happening rn? honestly.' and the guy still try to avoid, pastu perempuan ni pulak tembak la lg hahaha cam machine gun kaan xd okk at last the guy says 'if i tell u, u wont be fine.' masalahnya kalau kau tak cakap, aku rasa perempuan tu lg gila nak fikir kenapa and all?????????????? bongok jugak kau ni hahahaha

and the answer he gave to my friend is 'im sorry, i feel guilty, i just not ready yet to have a serious relationship w u. i ada banyak kawan perempuan, i taknak dorg kata i sombong.' WHAT THE HE** hahahaha lawak laaa, but sumpah sangat la childish. u chose to jaga hati perempuan tu semua than perempuan yg kau bajet nak serious siap janji semua ni? camtu? okkkk la kalau camtu.

and after that, the girl pun suddenly felt down, taktau lah down banyak mana sampai menyepikan diri hahaha no updates on twitter and insta. is that call frustrated?


p/s : think and answer okkk guys? :*