BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, May 12, 2016

:O

swear this is my very first time tidur lambat kat college hahaha :ppp nakal eh farraaaaa hohoho no la, skrg dah 3 am but im still wide awake. haaa watcha doin farra? o.o blogger la apa lagi hihi, padahal esok class starts at 8am wey, chill watlek watpeace je kan hehehe. so u have 3 hrs only to sleep farra, dah lah class harini tadi frm 8am to 5pm. pastu gi jogging, malam gi makan. tak penat ke? tak ngantuk ke? jawapannya ialah mmg idokkkkk la hahaha. taktau kenapa fresh sgt ni sambil dgr lagu kenangan terindah by samsons lg kauuuu hahaha. i just so happy dpt borak w someone that could make me feel happy and frget abt my problems ;') alhamdulillah



p/s : chapter baru calculus macam best, and aku berjaya tak rasa ngantuk fr 3 hrs in calculus class. GOODJOB FARRA!!! keep it up!!!!!!!!!!!!! *tunjukbicepskitahhh* ;pppppp


Optimis?

It means, kau kena korban sikit make a change. if kau rasa kau lonely, everytime sorang sorang pergi sana sini sorg. yes mmg makin besar ni hidup makin banyak ujian. so kau kena belajar jadi optimis, bukannya terus set on mind yg kau tetap taknak mengalah. no no, u cannot. come on, lets make a change. berubah, buat something so that org akan cakap "dia ok jela, dia tak terasa pun kita tak kawan dgn selama ni. tak rapat dgn dia, tp dia still nak kawan ngan kita. dia tu ok je sebenarnya" nahh thats it, korban sikit la kan ;) mmg sometimes org akan cakap ahhh lantak lah, malas aku nak layan. buang masa je, ok betul. tp lama lama kau akan keep on thinking negative towards other ppl. so kau kena do something to change, to make up their minds. jgn biar dorg igt kau lain, or ada perspektif yg tak baik kat kau. so better change, jd optimis sikit skali sekala hehehe ;ppp



p/s : trust me, u will be fine u will be happy. happily ever after xx

farra,

farra ni manja sangat, sbb rapat dgn family. happy family la ni? yeke dr fariz? alhamdulillah biasa je. lps tu, dia kata farra ni belum boleh independent sendiri so the solution is kawin so that nnt ada org yg jaga kan. omg sorry, sy still ada parents yg boleh jagakan la. i have nothing fr rn, mmg tak lah nak kawin. lain la kalau ada rezeki dari langit yg melimpah ruah tu mmg nak kawin ke nak apa ke semua benda baik boleh buat. rezeki allah bagi kan? hohoho



p/s : smile smile smile, even kau dalam situation yg tersangat la down

,

ALHAMDULILLAH, IM SO HAPPY TONITE YA ALLAH THANK U SO MUCH FR WHAT U GIVING ME TONITE. YOU SENT ME A VERY BIG HAPPINESS.



p/s : im sorry, i leviu. thank u fr make me feeling very calm :')

abt me myself and i

sunday : i demam malam tu, dnt know why suddenly je panas melocot ayat mama hahaha. then tak selera nak makan anything, so malam tu patutnya balik shah alam tp tak jadi so pergi tawar air je kat sedara mama di rembau. jeram kat kepala and satu badan but still tak selesa. esok pagi tu tak pergi class sbb mmg tak larat dgn perut badan kepala semua sakit beb. terpaksa lah mc kaaaan apa boleh buat hahaha

tuesday : datang class, alhamdulillah sihat sikit cuma khayal sikit je sbb makan ubat panadol soluble tu kot. terpaksa dtg class sbb ada quiz and presentation. berjubah hitam dgn shawl hitam la aku semalam hahaha. pastu rasa cam tak tahan nak simpan perasaan yg tah pape dalam hati ni, terus terasa nak jumpa advisor. tapi nak harapkan advisor aku mmg tak lah, kena speaking 100%, kalau cakap malay sepatah haram pun dia tak faham. so i decided to see my friend's advisor, lg selesa nak cerita kan:pp

pastu dah buat appoiment semua, around 1 something after zuhur baru dpt jumpa dia and cerita everything. especially abt my course, kenapa aku rasa cam tak semangat nak belajar and all. minat ke tak sebenarnya la tu la apa la ni la kan. last last dia boleh cakap apa tau, "KAHWIN JELA AWAK NI" amboi Dr Fariz ni, senang betul buat keje. suruh kahwin pulokkk -.- mama papa saya pun nak sgt saya belajar walaupun diaorg susah macam mana pun, dia lg tau macam mana masa depan kalau tak belajar nanti. sbb skrg ni dah la macam macam, takda education mmg tak maju la kan. entah lahaiiiiii



p/s : be strong, life must goes on. inshaAllah everything will be fine dearself :*

Monday, May 2, 2016

misunderstood

so today is hari gawai, its a public holiday! Have a good day everyone! ok so today i just staying at home, masak main dgn baby watching tv and just chilling. seronok laaaa kan hahaha ;p


tadi kat dapur tgh main dgn zayyan while mama and makyun pergi kedai beli lauk la kan nak masak fr lunch. papa watching tv at living room. so suddenly papa panggil aku 'FARRAAAAA' and aku pun pergi la kan mesti nak mintak tlg buat anything ni o.o tetiba papa tanya 'kakak ada buat pape ke sampai mummy terasa ni?' aku pun pelikkkkk :O haaa? buat apa paaaaa? hahaha sumpah risau sangat.

and then rupanya dorg semua salah faham. actually dorg semua tak buat salah anything pun. cuma aku je tak cakap straight forward kan siapa yg aku maksudkan tu and all. so now honestly, i really dnt have any problem w my big family and also my small family. swear i tell u. i just very annoyed w the ppl around me which is live in here, in seremban. yg nak harapkan orang je then tak boleh buat sendiri.


 p/s : im sorry, i've been so allergic w that kind of ppl.






honesty

everyone loves when someone talking honestly but sometimes they're afraid to be honest to each other and in whatever they doin. but trust me, once u're talkin honest, inshaAllah allah berkat and permudahkan semuanya. im telling this, bcz ada satu kes ni. a relationship between boy and girl la. they've been together for 1 yr and half camtu, not bad lama dia. bila dah lama lama camtu, suddenly relationship dorg like goyang sikit ada problem la.


kira macam long distance punya problem la ni en hehehe, ok ok so bila long distance, macam macam la jadi. i mean the girl ni dah biasa rapat w her boyfriend then once dah jauh, dia hilang kepercayaan tu. even the boy ni tak buat apa pun actually, just perempuan ni je yg risau gila nak mati and wanted someone to convince that her boy tu mmg sayang kat dia sorang je and no one else. so the boy's friend ni dah convince to her, 'mmg yr boyfriend takda perempuan lain dia sayang u sorg dnt worry' but still the girl risau.


then the girl ni pun tanya la her boyfriend and bila jumpa mesti tanya benda yg sama until the guy to like very bengang hahaha dia pun tertengking la kat girlfriend dia. girlfriend dia ni pulak jenis very soft, tak boleh kena marah camtu skali. so gaduh gaduh, the girl pun jumpa and ngadu the problems kat kawan boyfriend dia until subuh, a guy la. so laki ni taktau la jenis apa, macam macam jenis ada kot. dah tau perempuan tu girlfriend kawan baik kau, boleh pulak eh take advantage on her. peluk and all, yes mmg time camtu perempuan needs someone to calm her. but still u have to remind yrself to stay behave, she already have someone, and its yr own bestfriend. fikir la hohoho ;pp

pastu bila the girl ni dah okkk sikit, dia rasa bersalah dgn boyfriend dia. sbb tak angkat calls fr one day semata mata cari that guy untuk ngadu everything. and then, dia pun jumpa and mintak maaf kat boyfriend dia. then when the boy asking her where she has been? sampai tak jawab call and all. the girl pun cerita everything totally honest, what had happened and all la kan. mesti la dia takut the guy cannot accept the fact kan? but still i salute her, cz of her honesty, dia still nak bgtau yg jujur even she knows her fault by doing that behind his back.

and until now, i observed, they are still in the relationship alhamdulillah they look very happy. that is what we call the love. where they can accept the flaws of each other, stay loyal no matter whats happening, and together betulkan mana yg salah. tu baru namanya matang tau, matang kkkk hehehe. im happy fr u two lovebirds!



p/s : try to be honest in everything what u do. try try try dnt be afraid guys