BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, September 25, 2017

Life

Bumi ni berputar. Masa berjalan, umur semakin meningkat. Makin lama hidup makin ramai orang kita jumpa. Macam macam jenis org. Baik, buruk, jahat, pura pura and so on. Kita manusia biasa, lain orang lain cara kehidupan dia. Yang suka mengata tu biasa, yang judge tanpa kenal pun biasa. Lumrah hidup. Tapi tu lah nak cakap diri sendiri baik sgt pun tak guna. Kita ni hamba allah yg lemah je, yg takde apa.

So, my point here is banyak benda yg belum kita jumpa hadapi kat luar tu. Ada org hadapi masalah lain lain, macam macam, besar kecik, semua rasa. As I growing up, makin banyak tekanan i rasa. And makin banyak masalah you kena hadap kena settle. Tipu lah tak pening, tapi semua masalah boleh settle dgn apa cara pun. Bak kata mama " Apa je yg tak boleh dlm dunia ni? Semua boleh."

Patutnya makin besar ni kita kena makin kuat kental nak hadap semua, tapi i sedih. Sedih sbb baru tahu macam macam jenis org wujud dlm dunia ni. Takut nak kenal, takut nak percaya. Tapi tu lah hakikat hidup kat dunia, kena pandai. And yg paling penting adalah diri sendiri sbb takkan ada org yg akan tolong kita. Trust me. Only yourself will help yourself. NO ONE.

At the same time kita kena bersyukur dgn apa yg allah bg kat kita sepanjang kita hidup. Merungut tu biasa tapi kita kena igt ada org lg teruk masalah yg dia hadap. Cuma kita je yg taktau tak perasan. Whatever it is, kita jgn mudah percayakn org and dont simply judge org tu camne. Even muka dia baik macam mana pun, kita belum kenal hati dia macam mana. So be careful and be nice to all. Jgn buat musuh even kita tak suka dia, menyampah dgn dia. Sbb apa? Sbb kita tak gila macam dia hohoho



p/s : i annoyed you? talk to me, dont talk behind my back.

Thursday, May 12, 2016

:O

swear this is my very first time tidur lambat kat college hahaha :ppp nakal eh farraaaaa hohoho no la, skrg dah 3 am but im still wide awake. haaa watcha doin farra? o.o blogger la apa lagi hihi, padahal esok class starts at 8am wey, chill watlek watpeace je kan hehehe. so u have 3 hrs only to sleep farra, dah lah class harini tadi frm 8am to 5pm. pastu gi jogging, malam gi makan. tak penat ke? tak ngantuk ke? jawapannya ialah mmg idokkkkk la hahaha. taktau kenapa fresh sgt ni sambil dgr lagu kenangan terindah by samsons lg kauuuu hahaha. i just so happy dpt borak w someone that could make me feel happy and frget abt my problems ;') alhamdulillah



p/s : chapter baru calculus macam best, and aku berjaya tak rasa ngantuk fr 3 hrs in calculus class. GOODJOB FARRA!!! keep it up!!!!!!!!!!!!! *tunjukbicepskitahhh* ;pppppp


Optimis?

It means, kau kena korban sikit make a change. if kau rasa kau lonely, everytime sorang sorang pergi sana sini sorg. yes mmg makin besar ni hidup makin banyak ujian. so kau kena belajar jadi optimis, bukannya terus set on mind yg kau tetap taknak mengalah. no no, u cannot. come on, lets make a change. berubah, buat something so that org akan cakap "dia ok jela, dia tak terasa pun kita tak kawan dgn selama ni. tak rapat dgn dia, tp dia still nak kawan ngan kita. dia tu ok je sebenarnya" nahh thats it, korban sikit la kan ;) mmg sometimes org akan cakap ahhh lantak lah, malas aku nak layan. buang masa je, ok betul. tp lama lama kau akan keep on thinking negative towards other ppl. so kau kena do something to change, to make up their minds. jgn biar dorg igt kau lain, or ada perspektif yg tak baik kat kau. so better change, jd optimis sikit skali sekala hehehe ;ppp



p/s : trust me, u will be fine u will be happy. happily ever after xx

farra,

farra ni manja sangat, sbb rapat dgn family. happy family la ni? yeke dr fariz? alhamdulillah biasa je. lps tu, dia kata farra ni belum boleh independent sendiri so the solution is kawin so that nnt ada org yg jaga kan. omg sorry, sy still ada parents yg boleh jagakan la. i have nothing fr rn, mmg tak lah nak kawin. lain la kalau ada rezeki dari langit yg melimpah ruah tu mmg nak kawin ke nak apa ke semua benda baik boleh buat. rezeki allah bagi kan? hohoho



p/s : smile smile smile, even kau dalam situation yg tersangat la down

,

ALHAMDULILLAH, IM SO HAPPY TONITE YA ALLAH THANK U SO MUCH FR WHAT U GIVING ME TONITE. YOU SENT ME A VERY BIG HAPPINESS.



p/s : im sorry, i leviu. thank u fr make me feeling very calm :')

abt me myself and i

sunday : i demam malam tu, dnt know why suddenly je panas melocot ayat mama hahaha. then tak selera nak makan anything, so malam tu patutnya balik shah alam tp tak jadi so pergi tawar air je kat sedara mama di rembau. jeram kat kepala and satu badan but still tak selesa. esok pagi tu tak pergi class sbb mmg tak larat dgn perut badan kepala semua sakit beb. terpaksa lah mc kaaaan apa boleh buat hahaha

tuesday : datang class, alhamdulillah sihat sikit cuma khayal sikit je sbb makan ubat panadol soluble tu kot. terpaksa dtg class sbb ada quiz and presentation. berjubah hitam dgn shawl hitam la aku semalam hahaha. pastu rasa cam tak tahan nak simpan perasaan yg tah pape dalam hati ni, terus terasa nak jumpa advisor. tapi nak harapkan advisor aku mmg tak lah, kena speaking 100%, kalau cakap malay sepatah haram pun dia tak faham. so i decided to see my friend's advisor, lg selesa nak cerita kan:pp

pastu dah buat appoiment semua, around 1 something after zuhur baru dpt jumpa dia and cerita everything. especially abt my course, kenapa aku rasa cam tak semangat nak belajar and all. minat ke tak sebenarnya la tu la apa la ni la kan. last last dia boleh cakap apa tau, "KAHWIN JELA AWAK NI" amboi Dr Fariz ni, senang betul buat keje. suruh kahwin pulokkk -.- mama papa saya pun nak sgt saya belajar walaupun diaorg susah macam mana pun, dia lg tau macam mana masa depan kalau tak belajar nanti. sbb skrg ni dah la macam macam, takda education mmg tak maju la kan. entah lahaiiiiii



p/s : be strong, life must goes on. inshaAllah everything will be fine dearself :*

Monday, May 2, 2016

misunderstood

so today is hari gawai, its a public holiday! Have a good day everyone! ok so today i just staying at home, masak main dgn baby watching tv and just chilling. seronok laaaa kan hahaha ;p


tadi kat dapur tgh main dgn zayyan while mama and makyun pergi kedai beli lauk la kan nak masak fr lunch. papa watching tv at living room. so suddenly papa panggil aku 'FARRAAAAA' and aku pun pergi la kan mesti nak mintak tlg buat anything ni o.o tetiba papa tanya 'kakak ada buat pape ke sampai mummy terasa ni?' aku pun pelikkkkk :O haaa? buat apa paaaaa? hahaha sumpah risau sangat.

and then rupanya dorg semua salah faham. actually dorg semua tak buat salah anything pun. cuma aku je tak cakap straight forward kan siapa yg aku maksudkan tu and all. so now honestly, i really dnt have any problem w my big family and also my small family. swear i tell u. i just very annoyed w the ppl around me which is live in here, in seremban. yg nak harapkan orang je then tak boleh buat sendiri.


 p/s : im sorry, i've been so allergic w that kind of ppl.